HomeFitnessWekdienst 20/10: Marathon van Amsterdam • Verkiezingen in Moldavië

Wekdienst 20/10: Marathon van Amsterdam • Verkiezingen in Moldavië

Date:

Related stories

Na 24 jaar weer een Nederlander in de NFL: Odukoya debuteert in New York

Getty ImagesNOS Sport•vandaag, 22:50Het heeft 24 jaar geduurd, maar...

WK baanwielrennen met o.a. Lavreysen & Hoogland in actie

NOS Wielrennen•gisteren, 18:23Kijk hier live naar de vierde dag...

Parijs071: goede start hockeymannen, Holland Acht naar de herkansing

De Holland Acht werd tweede in de serie. (Foto:...

WK baanwielrennen met o.a. Van de Wouw in de sprintfinale

NOS Wielrennen•gisteren, 18:23Kijk hier live naar de derde dag...
spot_imgspot_img

NOS Nieuws

Goedemorgen! De 48e editie van de marathon van Amsterdam gaat om 09.00 uur van start. En in Moldavië zijn vandaag presidentsverkiezingen.

Eerst het weer: Overdag is er af en toe zon en blijft het op de meeste plekken droog. Later op de dag valt er van het zuidwesten uit wat lichte regen. Het wordt 16 tot 18 graden.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Een recordaantal van 22.500 hardlopers staat aan de start van de Marathon van Amsterdam. Vanaf 8.55 uur te zien via een livestream op NOS.nl en in de NOS-app en op NPO 1. Het commentaar is van Léon Haan en Michel Butter.
  • In Moldavië kiest de bevolking een nieuwe president. Tegelijkertijd kan de bevolking zich via een referendum uitspreken over lidmaatschap van de Europese Unie. Onder zittend president Sandu richt de oud-Sovjetstaat zich steeds meer op Europa. Sinds 2022 is het land kandidaat-lid van de EU.
  • De laatste dag van de wereldkampioenschappen baanwielrennen in Kopenhagen zijn vanaf 13.30 uur live te volgen via een livestream op NOS.nl en in de NOS-app en op NPO 1.

Wat heb je gemist?

Bij een Israëlische aanval in de stad Beit Lahiya in het noorden van de Gazastrook zijn zeker 73 mensen om het leven gekomen. Dat melden persbureaus op basis van informatie van Hamas. Volgens hulpverleners werden een wooncomplex en meerdere huizen geraakt door de luchtaanval.

Israël bevestigt luchtaanvallen te hebben uitgevoerd in het gebied, maar trekt het genoemde aantal doden in twijfel. Volgens een Israëlische functionaris wijst voorlopig onderzoek van het leger uit dat het daadwerkelijke dodental lager is. Het dodental is niet onafhankelijk te verifiëren.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Baanwielrensters Lisa van Belle en Marit Raaijmakers hebben op de koppelkoers bij de WK baanwielrennen net naast een medaille gegrepen. Het Nederlandse duo werd vierde, al was het lang de vraag of ze überhaupt zouden starten. Drie weken geleden overleed Lisa’s broer Bas.

Van Belle reed WK drie weken na overlijden broer: ‘Was een hele zware periode’

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img