Amazon zal volgend jaar advertenties toevoegen aan zijn Prime Video-streamingdienst in Nederland, een stap die het bedrijf eerder al in andere landen heeft gezet. Het bedrijf heeft daarnaast bevestigd dat er in het komende jaar geen prijsverhogingen worden doorgevoerd.

In een verklaring aan Broadcast Magazine legt Amazon uit dat advertenties nodig zijn om te blijven investeren in ‘hoogwaardige content’ en om het aanbod verder te kunnen uitbreiden. Amazon benadrukt dat de hoeveelheid reclame aanzienlijk lager zal zijn dan op reguliere televisie en andere streamingdiensten.

Wat de kosten betreft, blijft de prijs van het Prime-abonnement ongewijzigd in 2025. Ook volgend jaar betalen abonnees vijf euro per maand. Amazon geeft aan dat leden voorafgaand aan de introductie van advertenties geïnformeerd zullen worden over een advertentievrije optie, indien zij hierin geïnteresseerd zijn.

De invoering van advertenties in streamingdiensten is geen nieuw fenomeen. Netflix introduceerde eind 2022 een abonnement met advertenties, hoewel deze variant in Nederland en België nog niet beschikbaar is. Ook diensten als Disney+ en HBO Max hebben inmiddels ook abonnementsopties met reclame.