HomeEntertainmentBrand movie SAIL Amsterdam gemaakt door 10/10 en Soundsright - BM

Brand movie SAIL Amsterdam gemaakt door 10/10 en Soundsright – BM

Date:

Related stories

Schiphol Travel lanceert Nederlands compensatieprogramma voor bedrijven

Het nieuwe kabinet wil samen met de luchtvaartsector de...

Azure OpenAI versus ChatGPT: hoe zit het met dataprivacy?

89% van de technologieleiders maakt zich zorgen over de...

Waarom het Nederlandse pensioenstelsel het best ter wereld is, volgens deze ranglijst

Nederlanders klagen graag over hun pensioen, dat de afgelopen...

Minder kleding bij kringloopwinkels door fast fashion: ‘De kwaliteit is gewoon slecht’

ANPNOS Nieuws•vandaag, 06:23Kringloopwinkels krijgen steeds minder kleding binnen door...
spot_imgspot_img

SAIL Amsterdam vindt volgend jaar augustus plaats. De film is ontwikkeld om het indrukwekkende evenement onder de aandacht te brengen. De brand movie ging tijdens een persevenement in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam in première. De film, opgenomen op 35mm film, vertelt het verhaal van SAIL aan de hand van nautische metaforen.

Regisseur Tom Sibma vertelt: “Ik zag een mooie uitdaging om het nautische gevoel over te brengen, zonder schepen in beeld te brengen. Dat zou voor de hand liggend zijn geweest. In plaats daarvan zag ik een kans om het compleet en menselijk te maken, met een duidelijke verbinding naar het verleden en een frisse blik op de toekomst.”

De opdracht was om een film te maken die verschillende generaties aanspreekt: de generatie die SAIL al kent van eerdere edities én een generatie die, door het uitvallen van de laatste editie, dit grootse evenement nog niet heeft kunnen beleven.

Joshua Petit, mede-oprichter en componist bij Soundsright, vult aan: “We hebben traditionele zee liederen gecombineerd met moderne cinematische klanken om een unieke sound te creëren die zowel het verleden als het heden omarmt. Het verhaal wordt verteld door een jonge, meeslepende stem, afgewisseld met een krachtig zeemanskoor, wat de verschillende generaties door de film heen weerspiegelt.”

10/10 is een agentschap voor regisseurs en craft-driven productiemaatschappij voor foto en film. De productiemaatschappij werkt met een divers netwerk van makers over de hele wereld om visueel sterke en vernieuwende verhalen te vertellen.

Bron: 10/10/BM

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img