HomeFitnessKoen Hermans heeft derde Nederlandse titel bijna binnen

Koen Hermans heeft derde Nederlandse titel bijna binnen

Date:

Related stories

Azure OpenAI versus ChatGPT: hoe zit het met dataprivacy?

89% van de technologieleiders maakt zich zorgen over de...

Waarom het Nederlandse pensioenstelsel het best ter wereld is, volgens deze ranglijst

Nederlanders klagen graag over hun pensioen, dat de afgelopen...

Minder kleding bij kringloopwinkels door fast fashion: ‘De kwaliteit is gewoon slecht’

ANPNOS Nieuws•vandaag, 06:23Kringloopwinkels krijgen steeds minder kleding binnen door...
spot_imgspot_img






Sport



Hengelo


LIEROP – De Hengelose zijspancrosser Koen Hermans heeft na de overwinning in Lierop zijn derde Nederlandse titel binnen handbereik. Komende zaterdag, 12 oktober, in Valkenswaard heeft hij nog vier puntjes nodig om zich met bakkenist Ben van den Bogaart opnieuw Nederlands kampioen te mogen noemen. Na 2019 en 2023 zou dat voor Hermans zijn derde Nederlandse titel betekenen.

Door Willy Hermans

Hermans-Van den Bogaart lieten in Lierop weer zien over een goede vorm en snelle motor te beschikken. Er kwamen slechts twaalf teams aan de start. In de eerste manche moesten ze eerst de gebroeders Leferink (Sem Leferink stond weer in de bak) geruime tijd voor zich dulden maar enkele ronden voor het einde namen ze de kop over en wonnen ze de manche voor Leferink-Leferink en Wijers-Van Hal.

De tweede manche begon met een flinke crash waardoor de Leferink-broers de strijd moesten staken. Hermans-Van den Bogaart kwamen vast te staan en konden als laatste aan een grote inhaalrace beginnen. Dat lukte snel, na één ronde lagen ze al op plek 10, waar Prümmer-Lebreton de leiding hadden genomen. In korte tijd werkten ze zich naar voren en bij de leiders gekomen was het erop en erover. Opnieuw winst in deze manche en daardoor ook de dagzege. Omdat Leferink-Leferink geen punten pakten werd de voorsprong in het totaalklassement flink vergroot tot 47 punten en kan de titel bijna niet meer misgaan.
Sven Wisselink reed met Niki Debruyne naar een keurige vierde plaats in het dagklassement en miste het podium op één punt na. Van Werven-Vincent eindigden als vijfde.

Uitslagen en standen
Dagklassement Lierop: 1. Hermans-Van den Bogaart 50 punten 2. Prümmer-Lebreton 40 p. 3. Wijers-Van Hal 36 p. 4. Wisselink-Debruyne 35 p. 5. Van Werven-Vincent 34 p. 11. Leferink-Leferink 22 p.
Stand ONK: 1. Hermans-Van den Bogaart 318 p. 2. Leferink-Leferink 271 p. 3. Wijers-Van Hal 269 p. 4. Prümmer-Lebreton 253 p. 5. Van Werven-Vincent 251 p. 9. Wisselink-Debruyne 153 p.

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img