HomeFashionDe grootste tentoonstelling van Christian Dior is nu te zien in Nederland...

De grootste tentoonstelling van Christian Dior is nu te zien in Nederland | Marie Claire

Date:

Related stories

Azure OpenAI versus ChatGPT: hoe zit het met dataprivacy?

89% van de technologieleiders maakt zich zorgen over de...

Waarom het Nederlandse pensioenstelsel het best ter wereld is, volgens deze ranglijst

Nederlanders klagen graag over hun pensioen, dat de afgelopen...

Minder kleding bij kringloopwinkels door fast fashion: ‘De kwaliteit is gewoon slecht’

ANPNOS Nieuws•vandaag, 06:23Kringloopwinkels krijgen steeds minder kleding binnen door...
spot_imgspot_img

DIOR – A New Look

De tentoonstelling DIOR – A New Look werpt een frisse blik op het couturehuis en toont ontwerpen van Christian Dior zelf en van zijn opvolgers. De centrale verhaallijn is de dialoog tussen het werk van founding father Christian Dior en Maria Grazia Chiuri. De gedurfde, eigen en vooruitstrevende stijl van beide ontwerpers is impactvol en sluit perfect aan bij de tijdgeest. Met hun statement looks hebben ze het couturehuis beiden een frisse ‘New Look’ gegeven.

Beleving

De tentoonstellingszalen zijn vormgegeven door Maarten Spruyt en dat heeft hij op spectaculaire wijze gedaan volgens modeconservator Madelief Hohé. “Hierdoor kunnen we onze bezoekers echt een beleving bieden. Alsof ze even in Parijs zijn”, legt ze uit.

Maria Grazia Chiuri

De museumzalen zijn gevuld met iconische en sprookjesachtige looks van founding father Christian Dior, maar ook van zijn opvolgers. Daarbij gaat de meeste aandacht uit naar Maria Grazia Chiuri, de huidige en eerste vrouwelijke Creative Director. Zij ontwerpt voor de vrouwen van nu, maar altijd met het DNA van het modehuis in gedachten. In totaal zijn meer dan 110 full looks te zien, en prachtige costume jewellery van Dior.


Activiteiten

Bezoekers van de expositie kunnen gebruik maken van een audiotour via de app van het Kunstmuseum. Ook zijn er regelmatig lezingen waar het verhaal van couturehuis Dior uitgebreid wordt verteld, van de beginjaren tot nu. En als je geïnspireerd bent geraakt door het borduurwerk dat te zien is, kun je deelnemen aan haute couture workshops.

Kids

Ook voor kinderen is dit een ontzettend leuk uitje. Een van de tentoonstellingszalen is gewijd aan het nieuwe kinderkunstboek De Duizend Bloemen van Dior van Annemarie van Haeringen. In het Open Kinder- en Familieatelier staat het thema Dior centraal en er is een doeblad waarmee kinderen zelf leuke opdrachten kunnen maken in de tentoonstellingszalen. Tijdens de kerstvakantie worden speciale kinderworkshops georganiseerd.

Nieuwe podcast

En dat is nog niet alles, want daarnaast lanceert het museum binnenkort een nieuwe podcastserie. Het thema ‘Vrouwen als heldinnen’ en de tekst uit de debutcollectie van Maria Grazia Chiuri “We Should All Be Feminists”, naar het gelijknamige essay van Chimamanda Ngozi Adichie, vormden hiervoor de inspiratie. Host Yuki Kho gaat in Feminist?! – A New Look in gesprek met sterke Nederlandse vrouwen als Hedy d’Ancona, Mandy Woelkens en Cathelijne Blok. De gasten delen hun visie op feminisme in de maatschappij en de plek die dit heeft in hun eigen leven.

De podcast is vanaf 25 september te beluisteren op verschillende podcastapps. Daarna volgt acht weken lang elke vrijdag een nieuwe aflevering. Er valt een hoop te beluisteren dus, leuk!

De tentoonstelling DIOR – A New Look is geïnitieerd en bedacht door Kunstmuseum Den Haag en is alleen daar te zien. De expositie is te bekijken van 21 september 2024 tot-en-met 26 januari 2025. Tickets zijn te koop via kunstmuseum.nl. Deze te gekke show wil je niet missen!



Fashion


  • Kunstmuseum Den Haag

  • Pexels

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img