HomeTechYouTube verhoogt prijzen Premium-abonnementen in Nederland en België - update

YouTube verhoogt prijzen Premium-abonnementen in Nederland en België – update

Date:

Related stories

De mooiste trailruns door heel Nederland

Trailruns vind je in Nederland in allerlei soorten en...

Eredivisie Attack stats Football – Sports Mole

FootballFormula OneRugby UnionRugby LeagueAmerican Football Premier LeagueLa LigaSerie ABundesligaLigue 1Primeira...

Minister van J&V: Overheid kan Google Workspace AVG-compliant…

Dit schrijft minister Yeşilgöz-Zegerius van Veiligheid en Justitie in...

Isabel van den Berg: ‘dit is het mooiste wat mij is overkomen’

De 19-jarige Isabel van den Berg nam als lid...

Wordt Venlo of omgeving het nieuwe thuis voor Edoardo uit Italië?

‘’Open je wereld: word gastgezin!’’ Travel Active | High School...
spot_imgspot_img

Ja, dat kan wel zo zijn en ik ben met je eens. Ik vind de huidige youtube free niet te gebruiken.
Neemt niet weg dat een “gratis” product wat kunstmatig (dat vind ik dan ook) onaantrekkelijker gemaakt wordt gebruikers niet het recht geeft om de EULA te omzeilen en dan maar adblockers te installeren met als doel de advertenties op free te blokkeren.

Ik zeg niet dat het voor jou zo is, maar voor veel mensen is het gewoon een smoes omdat zij niet willen betalen voor diensten en men meent recht op bepaalde producten te hebben. Ik denk dat we in het verleden ook de shift naar “gratis” shift hebben versneld doordat we gewoon niet meer willen betalen.

Zelf heb ik premium individual en dit heb ik al schoorvoetend afgesloten omdat premium lite werd afgeschaft. Ik heb zelf echt geen zin in reclames en zeker niet in de frequentie die er tegenwoordig is. Daar ben ik bereid om voor te betalen. Zelfs met het afschaffen van YT premium lite ben ik al tegen wil en dank overgestapt naar YT premium en dus weer youtube music erbij. Dit product heb ik destijds geprobeerd en ik ben bewust over gestapt op

De post van @erique2011 geeft aan dat ik dus een verhoging van 17% krijg; maar dat volgt al op een veerdere verhoging van 6.99 naar nu 13.99. Dat is dus 50% verhoging. Kijkend naar de post van @teciyi1673 zou Google haar dienst echt te goedkoop aangeboden hebben.
Nu is de vraag of Google wel iets verdient met Youtube premium ook een interessante, ik heb die gegevens niet en of de verdiensten terecht zijn is subjectief en misschien is Google wel te gretig geworden, want verhogingen van 10-50% dat kan ik ook met inflatie niet verklaren.

Het is niet alleen Google. Recentelijk is ook F1TV pro 50% duurder geworden, mocht dat weer een stuk duurder worden in 2025 dan zet ik het stop. Youtube heeft wel degelijk veel advertentie inkomsten en vast een boel kosten mbt. infrastructuur. Disney+ sloot qua content niet meer zo aan, heb ik stopgezet. Netflix vond ik te duur worden dus ook daar ging een streep heen. Maar Google maakt in principe geen content, dus die hoge kosten heeft zij niet.

Terug naar YT. Het enige dat helpt is als mensen gaan stemmen met hun portemonnee en YT helemaal niet meer gaan gebruiken (en dit zal een bittere pil voor mij zijn).

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img