Voor de tweede week op rij loopt de Nederlandse bioscoopbezoeker massaal uit voor Deadpool & Wolverine. De nieuwe superheldenfilm daalde weliswaar in omzet met 24,2 procent, maar was nog steeds met afstand de grootverdiener tussen afgelopen donderdag en zondag.

In zijn tweede week wist Deadpool & Wolverine een recette van 1.494.579 miljoen euro op te halen. Het openingsweekend was overigens goed voor 1.970.948 miljoen euro. Ondanks het feit dat de Marvel-film 24,2 procent minder recette behaalde is het nog steeds de absolute koning van de Nederlandse box office. De nummer twee in de NVPI Film chart Binnenstebuiten 2 (Inside Out 2), was afgelopen weekend goed voor 884,927 euro. De animatiefilm beleefde officieel zijn derde bioscoopweek, maar was voor de première al een tweetal weken te zien in veel previewvoorstellingen. De complete box office voor de PIXAR-film bedraagt inmiddels 9.370.967 euro en is hiermee de meestverdienende film in de Box Office Top 30 Weekend Edition van NVPI Film. Ook de nummer drie in de lijst doet het goed. Verschrikkelijke Ikke 4 (Despicable Me 4) wist in de vijfde week na zijn première 471.166 euro binnen te halen. De box office to date komt hiermee op 6.674.804 euro.

Het succes van de eerste drie films is goed nieuws voor de Nederlandse bioscopen maar heeft zeker een effect op de andere films in de Top 30. De totale box office van de weekend chart was 4.208.440 miljoen euro. Significant meer dan de helft van dat bedrag (2.850,672 euro) werd gerealiseerd door Deadpool & Wolverine, Binnenstebuiten 2 en Verschrikkelijke Ikke 4.

Het Nederlandse resultaat van Deadpool & Wolverine ligt in de lijn met het buitenlandse succes van de superheldenfilm. Deze wist in de Verenigde Staten een recette van 97 miljoen op te halen. De totale box office kwam hiermee op 395 miljoen dollar. Wereldwijd doet de derde Deadpool-film het ook bijzonder goed. Buiten Noord-Amerika bedroeg de omzet 110,5 miljoen dollar in de tweede week. De complete box office kwam hiermee op 824,1 miljoen dollar. In minder dan 14 dagen wist Deadpool & Wolverine de recette van Deadpool 2 (786 miljoen dollar) te doorbreken. De MCU-film zorgde nog voor een ander bijzonder record. Walt Disney Studios is de eerste studio die dit jaar meer dan drie miljard aan recette wist te bemachtigen. Dit gebeurde met maar vier titels: Inside Out 2, Deadpool & Wolverine, Kingdom of the Planet of the Apes en The First Omen.

De combinatie van de zomer en het box office-geweld in de bovenste regionen zorgde ervoor dat er week 31 maar vijf nieuwe films in première gingen. De meest succesvolle debuteerde op de vierde plek in de NVPI Film Box Office Top 30. Trap van regisseur M. Night Shyamalan behaalde een recette van 267.427 euro. Andere nieuwe films waren Un P’tit Truc en Plus (11), Memory (12), City of Wind A Young Shaman (21) en Critical Zone (28).